Η θέση του Ήλιου μας στους 12 οίκους.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
24
05
2014

Η θέση του Ήλιου μας στους 12 οίκους.

E-zwdia

 

Πόσο σημαντική είναι αστρολογικά η θέση του Ήλιου μας στους 12 οίκους;

 

Εκτός από τη ζωδιακή θέση του Ήλιου μας, εξίσου σημαντικός είναι και ο οίκος που φιλοξενείται ο Ήλιος. Ανάλογα με τον οίκο που βρίσκεται, θα δείξει ποια από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας θα είναι περισσότερο τονισμένα, καθώς και σε ποια θέματα της ζωής μας θα δίνουμε προτεραιότητα. Ο Ήλιος συμβολίζει το πώς προβάλλουμε τον εαυτό μας προς τα έξω, τη δημιουργικότητά μας και το πώς εκφραζόμαστε. Ο οίκος που τον φιλοξενεί θα είναι και το πεδίο έκφρασης αυτής της δημιουργικότητας. Για να μάθετε σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ήλιος σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης Διαβάστε επίσης:

Η θέση της Σελήνης στους οίκους και τι σημαίνει πρακτικά στη ζωή μας
Η θέση του Άρη στους 12 Οίκους
Η Αφροδίτη στους 12 οίκους.


Ο Ήλιος στον 1ο οίκο.Ο γεννημένος ηγέτης! Ο άνθρωπος με τον Ήλιο του στον 1ο οίκο δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος. Γενναιόδωρος, με κάποιο τρόπο ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους, χωρίς πάντα να το επιδιώκει. Είναι εκείνος που ξέρει πολύ καλά πώς να προωθήσει τα θέλω του και να επιτύχει τους στόχους του. Διακρίνεται από μια φυσική γοητεία, είναι επιβλητικός αλλά και εγωιστής, θέλει να περνάει το δικό του, παρορμητικός πολλές φορές. Επίσης, ο Ήλιος σ’ αυτόν τον οίκο είναι ένδειξη καλής υγείας, ζωτικότητας, δημιουργικότητας, ευγένειας, αλλά και αυταρχισμού. Είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα να δίνει εντολές παρά να υπακούει. Γενικά, μια πολύ καλή και δυνατή θέση που χαρίζει μεγάλη αντοχή.Ο Ήλιος στο 2ο οίκο.Ο γεννημένος τραπεζίτης! Συνήθως είναι ένας αντικειμενικά όμορφος άνθρωπος αλλά και φιλήδονος. Για να νιώσει πραγματικά ασφαλής χρειάζεται υλική αλλά και συναισθηματική πληρότητα. Μέσα από αυτά του τα αποκτήματα θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και τη δύναμή του. Κάποιες φορές εκφράζει μια κτητικότητα κι αυτό γιατί έχει ισχυρό δέσιμο με όσα του ανήκουν. Από την άλλη όμως, έχει ισχυρές ηθικές αξίες, διαθέτει μεγάλη υπομονή και θέλει διάρκεια στις σχέσεις του. Ξέρει να διαχειρίζεται καλά τα χρήματά του και ειδικά, αν βοηθούν και οι όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος του. Τον διακρίνει καλή υγεία και φυσική αντοχή. Διαθέτει μια ιδιαίτερη αισθητική σε ό, τι κι αν κάνει, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.  


            
Ο Ήλιος στον 3ο οίκο.
 


Ο γεννημένος δημοσιοσχεσίτης! Θα μπορούσε, επίσης, να είναι δάσκαλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός. Μεταδίδει με άνεση τις πληροφορίες και τις ιδέες που έχει. Χρειάζεται εναλλαγές στη ζωή του για να μην πλήξει, διαθέτει ένα εύστροφο μυαλό που εντυπωσιάζει και μπορεί να αποδίδει το ίδιο καλά, κάνοντας πολλά πράγματα συγχρόνως. Προσαρμόζεται εύκολα με νέους ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή του αλλά και σε όποιο περιβάλλον κι αν βρεθεί. Συνήθως μιλά πολύ αλλά πάντα έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά που λέει. Διαθέτει ένα νεανικό παρουσιαστικό, έχει πάντα φίλους γύρω του, που για εκείνον είναι πολύ σημαντικοί και είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός.Ο Ήλιος στον 4ο οίκο

 


Ο γεννημένος οικογενειάρχης! Ο πάτερ φαμίλιας του ζωδιακού κι αυτό δεν αφορά μόνο τα άμεσα συγγενικά του πρόσωπα αλλά και όλους όσους αγαπά. Μεγάλη σημασία για εκείνον έχει η απόκτηση ενός δικού του σπιτιού και επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που ο άνθρωπος, με αυτή τη θέση του Ήλιου του, διαθέτει την προσωπική του επιχείρηση. Συνήθως βέβαια μπορεί να είναι ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο, γενικά με ό, τι θα μπορούσε να προσφέρει περιποίηση και φροντίδα στους άλλους. Δεν ανοίγεται εύκολα, παρά μόνο αν νιώσει ασφαλής και οικεία σε ένα νέο περιβάλλον. Είναι πάντα δεμένος με την πατρική του οικογένεια, δεν αλλάζει εύκολα τόπο κατοικίας και γενικά παραμένει δεμένος με όσα αγάπησε από παιδί.
 


Ο Ήλιος στον 5ο οίκο.

 


Ο άνθρωπος που παραμένει πάντα παιδί! Ό, τι κι αν σημαίνει αυτό, από την καλή του διάθεση απέναντι στη ζωή… έως και εκείνη τη χαρακτηριστική τάση ναρκισσισμού που έχει. Γενικά, έχει την τάση να τραβά την προσοχή και το θαυμασμό των άλλων. Υπερήφανος άνθρωπος, δημιουργικός με καλλιτεχνικές τάσεις, αξιοπρεπής, γενναιόδωρος και πολύ ρομαντικός, ο έρωτας κατέχει στη ζωή του την πρώτη θέση. Κάποιες φορές όμως, μπορεί να γίνει αυταρχικός και γενικά δεν δέχεται εύκολα την κριτική. Έχει καλές σχέσεις με τα παιδιά και θα μπορούσε επαγγελματικά ή σαν χόμπι να ασχολείται με κάτι που έχει σχέση με αυτά. Αν ο Ήλιος κάνει καλές όψεις, το άτομο χαρακτηρίζεται, επίσης, από μια ιδιαίτερη εύνοια στα τυχερά παιχνίδια.   Ο Ήλιος στον 6ο οίκο.Ο εργασιομανής και τελειομανής! Έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του, σε σημείο μάλιστα που ξεπερνά πολλές φορές τα φυσιολογικά όρια και βλάπτει την υγεία του. Κάποιες φορές, εκδηλώνει συμπτώματα ψυχαναγκασμού και αν δεν προσέξει, μπορεί να υποφέρει από ψυχοσωματικά προβλήματα. Συνήθως, το άτομο δεν ένιωσε ποτέ ότι εισέπραξε την αγάπη και την επιβράβευση που ήθελε από την οικογένειά του, με αποτέλεσμα πάντα να την κυνηγά στα μάτια των άλλων. Δίνει τον καλύτερο εαυτό του στο να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους άλλους ξεχνώντας πολλές φορές τον ίδιο του τον εαυτό. Έχει υψηλά ιδανικά και είναι ιδιαίτερα αυστηρός στην αυτοκριτική του. Χρειάζεται τρυφερότητα και συνεχή απόδειξη της αγάπης και της αναγνώρισης των άλλων.  
 
 


Ο Ήλιος στον 7ο οίκο.
 


Ο άνθρωπος που έχει πάντα ανάγκη τον καθρέφτη στα μάτια των άλλων! Μόνο έτσι μπορεί να νιώσει ασφαλής και ότι τον αποδέχονται. Μόνο έτσι μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του. Μέχρι να καταλήξει σε μια μόνιμη σχέση, θα έχει κάνει διάφορές αλλαγές στη ζωή του και στις περισσότερες από αυτές δεν ήταν πάντα ευτυχισμένος. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που υποχωρεί στα δικά του θέλω κι αυτό από ανάγκη για να μην προκαλέσειει ρήξεις στο περιβάλλον του. Είναι άτομο γοητευτικό, κοινωνικό, με καλούς τρόπους συμπεριφοράς και αρκετά διπλωμάτης. Έχει ανάγκη από μια σταθερή βάση στην προσωπική του ζωή, ώστε να μπορέσει να αποδώσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στους άλλους τομείς της ζωής του.   Ο Ήλιος στον 8ο οίκο.Το φυσικό μέντιουμ! Ιδιαίτερα διαισθητικός άνθρωπος, ο ίδιος μπορεί να μην ανοίγεται πολύ στους άλλους αλλά εκείνος μπορεί μέσα από μικρές λεπτομέρειες να καταλάβει σύντομα τι γίνεται ή τι κρύβεται μέσα στην ψυχή του άλλου. Λειτουργεί τις περισσότερες φορές από ένστικτο και αν ο Ήλιος του κάνει καλές όψεις, τότε ποτέ αυτό δεν τον γελά. Η σεξουαλική του ζωή είναι πολύ σημαντική, στην ουσία μέσω του σεξ νιώθει ότι γνωρίζει αλλά και κυριεύει τον άλλον. Έχει εύνοια από κληρονομιές. Κυνηγά τις έντονες εμπειρίες και ψάχνει βαθιά σε καθετί, τίποτα δεν περνάει επιφανειακά για εκείνον. Αν και εξωτερικά δίνει την εντύπωση ενός πολύ δυνατού ανθρώπου, στην πραγματικότητα μέσα του κρύβεται ένα τρομαγμένο παιδί.     


Ο Ήλιος στον 9ο οίκο.


Ο γεννημένος ταξιδευτής! Διψά για ταξίδια, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ταξίδια του νου. Η ανάγκη του για μάθηση είναι μεγάλη, καθώς επίσης και να την μεταδίδει στους άλλους. Θα μπορούσε να κάνει λαμπρή καριέρα ως καθηγητής ή συγγραφέας. Έξυπνο μυαλό και τον έλκουν ιδιαίτερα πεδία γνώσης όπως η αναζήτηση του θείου, της φιλοσοφίας, της ιστορίας, της ανθρωπολογίας… Έχει άπειρα ενδιαφέροντα και καθόλου συνηθισμένα. Ξέρει να ανοίγει το δρόμο στους άλλους, μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά και κάποια στιγμή να θελήσει να πολιτευτεί. Δεν δένεται εύκολα συναισθηματικά και του είναι εύκολο να προχωρήσει στους στόχους της ζωής του, αφήνοντας πίσω του συναισθηματικούς δεσμούς.  


Ο Ήλιος στο 10ο οίκο.


Ο καριερίστας! Ο επιτυχημένος επαγγελματίας. Έξαλλου, αν οι όψεις του Ήλιου δεν βοηθούν και δεν τα καταφέρει σε αυτό το πεδίο της ζωής του, θα είναι ένας πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος. Είναι περήφανος, ξέρει να σέβεται τους άλλους, η κοινωνική του καταξίωση είναι το προσωπικό του μέτρο της δικής του αξίας και σημαντικότητας. Είναι στοχοπροσηλωμένος και ξέρει πολύ καλά πώς να δουλεύει, προκειμένου να κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει στη ζωή του. Άτομο φιλόδοξο, γεννημένο περισσότερο για να είναι το αφεντικό παρά ο υπάλληλος. Η δημιουργία της δικής του οικογένειας είναι, επίσης, ένας σημαντικός στόχος στη ζωή του. Ξέρει να προβάλλεται κοινωνικά, όπως επίσης και να κερδίζει την εκτίμηση των άλλων.         


Ο Ήλιος στον 11ο οίκο.


Ο αντισυμβατικός ιδεολόγος! Κάποιες φορές θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε …ουτοπιστή. Κι αυτό, γιατί βλέπει τόσο μπροστά που δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε και να πιστέψουμε ότι όλα όσα λέει μπορούν να γίνουν εφικτά. Η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της ζωής του αλλά λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά παρά συναισθηματικά, με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι άλλοι να τον παρεξηγούν. Οι προβληματισμοί του είναι πάνω σε θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, πολιτικά, ανθρωπιστικά, οικολογικά. Θεωρεί όλους τους ανθρώπους ίσους και ονειρεύεται μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι θα είναι μια οικογένεια. 


Ο Ήλιος στο 12ο οίκο.


Αυτός που θυσιάζεται για να αναστηθεί! Δύσκολα θα προβάλλει τον εαυτό του το άτομο με αυτή τη θέση στον Ήλιο του. Το μόνο που μπορεί να τον βοηθήσει να το κάνει είναι μέσω της προσφοράς του προς τους άλλους, γιατί με κάποιο τρόπο έτσι προσφέρει στον εαυτό του και γιατρεύει τις δικές του πληγές. Για να εκφραστεί καλύτερα το δυναμικό του, θα μπορούσε να ασχοληθεί είτε με κάποια από τις καλλιτεχνικές του κλίσεις, είτε μέσα από την εξάσκηση του επαγγέλματος του ψυχαναλυτή. Αν και ίδιος δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα δικά του ψυχικά θέματα, από την άλλη μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει τους άλλους να δουν τα πιο κρυφά κομμάτια του εαυτού τους. Θέλει το χρόνο του για να νιώσει ασφαλής και να εκφραστεί ελεύθερα. Κατά καιρούς, έχει ανάγκη να απομονώνεται για να επαναφορτίζει τις ψυχικές του μπαταρίες. 


 Διαβάστε επίσης:


Η θέση της Σελήνης στους οίκους και τι σημαίνει πρακτικά στη ζωή μας
Η θέση του Άρη στους 12 Οίκους
Η Αφροδίτη στους 12 οίκους.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-05-2014 16:54
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση